fredag 10 februari 2012

Socialdemokraterna mot ACTA

Via bloggarkollegan @jonworth märkte jag att de europeiska socialdemokraterna ny går ut mot ACTA, handelsavtalet mot varumärkesförfalskning (och mycket annat). Europeiska socialdemokratiska partiet publicerade ett pressmeddelande och ett ställningstagande som tar avstånd från avtalet.

Ännu för någon dag sedan avfärdade den nye rapportören i Europaparlamentet David Martin ”debatter baserade på myter”, men sedan gick gruppordföranden Hannes Swoboda (S&D) ut med ett mycket kritiskt videoinlägg om ACTA.

Den Gröna gruppen, inklusive Piratpartiet, får äntligen stöd av den näst största gruppen i Europaparlamentet.

Ställningstagandena ger vind i seglen för den stora aktionsdagen mot ACTA i Europa, med mer än 200 demonstrationer planerade under veckoslutet.Ralf Grahn
talare, rådgivare och utbildare

P.S. Som ACTA-debatten visar är Europeiska unionen – på gott eller ont - en viktig aktör både globalt och med tanke på medlemsländerna när det gäller framtiden för Internet, digitala medier och grundläggande rättigheter online och offline. Flerspråkiga Bloggingportal.eu samlar de färska inläggen från mer än 900 Europabloggar som diskuterar den framtid som också är din. Följer du med den europeiska debatten? Har du redan anmält din blogg?

Inga kommentarer: