lördag 4 februari 2012

Demonstrationer mot ACTA i Sverige och övriga Europa

Piratpartiet deltar i demonstrationer mot ACTA i Stockholm och på andra orter i Sverige, i dag den 4 februari 2012. En av talarna är Europaparlamentarikern Christian Engström som sprider informationen på sin blogg, där det finns ett antal läsvärda inlägg om handelsavtalet för bekämpning av varumärkesförfalskning (och mycket mer) ACTA.

Piratpartiet live hittar vi Rick Falkvinges engelska blogginlägg och andra aktualiteter om demonstrationerna och ACTA.


Europa i övrigt

I de flesta länderna i Europa är det en vecka senare, den 11 februari 2012 som är den stora aktionsdagen mot ACTA. Kartan från stoppacta-protest.info ger en förhandsbild av omfattningen av proteststormen.

@Avaaz upprop för att Europaparlamentet och de nationella parlamenten i EU-länderna ska förkasta ACTA har nu undertecknats av 1,566 miljoner människor.

Ett Babel av språk och röster: Twitter fungerar som den snabbaste nyhetskanalen under #ACTA för aktivister och andra intresserade (om du ger dig till tåls en liten stund för att låta de senaste uppdateringarna dyka upp).


Mina blogginlägg

Mina färskaste blogginlägg på engelska (EN), svenska (SV) och finska (FI) om ACTA och närliggande frågor finns samlade i två översikter, här och här.Ralf Grahn

P.S. Som ACTA-debatten visar är Europeiska unionen en viktig aktör både globalt och med tanke på medlemsländerna när det gäller framtiden för Internet, digitala medier och grundläggande rättigheter online och offline. Flerspråkiga Bloggingportal.eu samlar de färska inläggen från mer än 900 Europabloggar som diskuterar den framtid som också är din. Har du redan anmält din blogg?

Inga kommentarer: