lördag 11 februari 2012

Följ nätverk mot ACTA under aktionsdagen (och efter)

Twitter #ACTA är en god kanal för informationsspridning om demonstrationerna och om avtalet. Där finns det mesta, huller om buller. Bland en del fantasieggande påståenden finns en hel del pärlor av saklig information och nykter opinionsbildning.

Var och en kan söka upp sina egna favoriter. Några goda nätverk att följa på engelska om protesterna är @accessnow (med en karta och förteckning över ACTA-demonstrationer), @StopActaNow och @Stopp_ACTA (även på tyska).

På svenska fångar twitterströmmen från @piratpartiet samt notiserna och länkarna på Piratpartiet live förhoppningsvis upp det mesta av intresse under aktionsdagen och framöver, särskilt i vårt närområde.

Hos @laquadrature (även på franska), @EDRi_org, @10comm och @EFF ligger tonvikten vid ACTA:s innehåll och argumentation kring avtalet.

Efter att ha passerat två miljoner underskrifter är målet för Avaaz upprop mot ACTA nu tre miljoner. För en stund sedan hade 2.130.686 medborgare tecknat på.Ralf Grahn
talare, utbildare och rådgivare


P.S. 1: Som ACTA-debatten visar är Europeiska unionen – på gott eller ont - en viktig aktör både globalt och med tanke på medlemsländerna när det gäller framtiden på Internet, för digitala medier och grundläggande rättigheter online och offline. Flerspråkiga Bloggingportal.eu samlar de färska inläggen från mer än 900 Europabloggar som diskuterar den framtid som också är din. Följer du med den europeiska debatten? Har du redan anmält din blogg?

P.S. 2: I Norden och Baltikum ordnas i dag enligt kartan demonstrationer i Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen och Sverige. I min hemstad Helsingfors kan folk delta i Stop ACTA Helsinki med inledning klockan 12, invid Järnvägsstationen.

Inga kommentarer: